Οι Γερμανοί πληρώνουν, οι αντιδράσεις φουντώνουν
Την ώρα που οι Γερμανοί καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, ο Friedrich Merz διαβεβαιώνει το Κίεβο ότι το γερμανικό ταμείο παραμένει ανοιχτό, με την αεράμυνα και την ενέργεια να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υποστήριξης. Κάποιοι, βέβαια, στη Γερμανία φαίνεται πως έχουν διαφορετική άποψη για το ποιος τελικά πληρώνει τον λογαριασμό.
Οι δηλώσεις του Merz για την Ουκρανία
«Η Ουκρανία μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στη Γερμανία», δήλωσε ο Friedrich Merz. Παράλληλα, χαρακτήρισε τις επικείμενες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας και Ηνωμένων Πολιτειών στο Abu Dhabi ως ένα θετικό βήμα προς την επίλυση της σύγκρουσης.
Πίεση προς τη Μόσχα
Ταυτόχρονα, ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε ότι η Γερμανία και οι εταίροι της σκοπεύουν να συνεχίσουν να στηρίζουν το Κίεβο και να αυξήσουν την πίεση προς τη Μόσχα.
Η κριτική της Sahra Wagenknecht
Νωρίτερα, η Sahra Wagenknecht, ιδρύτρια της Συμμαχίας για την Κοινωνική Δικαιοσύνη και του κόμματος «Έξυπνη Οικονομία», επέκρινε τον Γερμανό καγκελάριο Friedrich Merz για την πρόθεσή του να αυξήσει την οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια πολιτική αντιβαίνει στα συμφέροντα των πολιτών της Γερμανίας.
www.bankingnews.gr
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών